lauantai 3. marraskuuta 2012

Sekalaista

Tovi jo ehti vierähtääkin edellisestä päivityksestä. Tässä muutamia ompeluksia menneeltä viikolta.


Sampsukan kettujoustis ehti tovin viettää kangaspinossani, ennen kuin pääsi työn alle. Tykätäkö tästä kankaasta vai ei.. en tiedä! ;)

Poju ei ole haalarin omistaja, toimii tässä vain mallinukkena, hänelle pitänee tehdä hieman isompi versio.


Toiseen hiippahuppuhaalariin en saanut sovittajaa! Kangas on Mussukoiden luomujoustofroteeta ja ihanan pehmoista onkin. Tykkään kuosista kovasti, tämäkin Leena Rengon käsialaa.

Oliko meillä 70-luvun lapsilla potkuhousuja samantyyppisestä kankaasta??!! :D

Selian laulukaloja olen ommellut oikein urakalla housuiksi, mekoiksi, haalareiksi.. tässä näytille housut....ja liivari. Ja kalakuosinhan on suunnitellut myös Leena Renko.

Ja huom, kanttaukset tehty ompelukoneen kaksoisneulalla.. eli en ole vieläkään sinut peitetikkikoneeni kanssa kanttauksen suhteen! Täytynee hankkia se nauhankääntäjä jostain ja asentaa paikoilleen!Ja vielä pipoja eri kuoseista..
Mitä kuosia olette jääneet kaipaamaan, onko joku mennyt ohi, joka jäi harmittamaan.. Minulla tällainen on esimerkiksi Ikasyrin sydänautot kuosi ruskeapohjaisena, tässä linkki oranssipohjaiseen, jota vielä kyllä kaupasta löytyy.

Lisäksi mielenkiinnolla odottelen koska Ikasyrin sydänvelour saapunee kaupan valikoimiin uusilla väreillä!

Ikasyrin kangasvalikoimiin pääset tutustumaan TÄSTÄ.
Eipä sen kummempia tänään, hyvää pyhäinpäivän jatkoa itse kullekin! :)

9 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia taas kaikki - erityisesti nuo haalarit! Minuakin on harmittanut tuon ruskeapohjaisen sydänautovelourin loppuminen, siitä olisi ollut niin kiva ommella jotain kummipojalle.

  VastaaPoista
 2. Kivoja vaatteita. Laulukalakangas on kyllä ihanaa, harmi kun loppui jo.

  VastaaPoista
 3. Peitetikkikoneella ompelu/harjoittelu on jäänyt minullakin. Oon pari viikkoa tehnyt pelkkiä korujuttuja, ja pari seuraavaa varmaan ihan pussukoita myyjäisiin. Sitten hekä vois perehtyä siihen vaateompeluun taas :) Haalareita vois meinaan tehdä parit. jaja...

  VastaaPoista
 4. Näyttäpä ketut kivalta nuin haalarinakin, oranssi vetoketju on nappi valinta! Mulal tekis mieli tuota sienitaloa siinä toisessa värissä :D Ihana kuosi ja niin herkun retro!

  VastaaPoista
 5. Kivoja ompeluksia taas kyllä :) Itsellänikin työn alla huppuhaalarit pojille. Isommalle jo kaavat leikattu kankaasta, mutta pienellä vielä kaavanvalintakin vaiheessa. Onko noissa sinun haalareissa oma kaava, vai mistä olet noin kivan löytänyt? :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentoijille! :)

  Mari, haalarikaavaa voinen sanoa jo omaksi? muokkaamisen jäljiltä, mutta kaavapohjana on ottobren haalari kyllä, sitä kavennettu, pidennetty lahkeita, huppu hiipalliseksi, vetoketju suoraan, huppu vuoritettu kanttauksen sijasta, teinkös jotain muuta.. en ole varma! ;) Lisäksi mulla oli joku 80-l sk, jossa oli vastaava haalari ilman huppua.. mun kaavanpiirto on on niin lapsenkengissä, että pakko mittasuhteita katsoa tarjolla olevista lähteistä! :) :)

  VastaaPoista
 7. Ihania haalareita ja muita ompeluksia! :)

  VastaaPoista
 8. Onpa tosiaan ihania haalareita ja pipot on kans huippuja! :) Mua jäi harmittamaan, kun en tuota Selian Laulukalaa saanut, eihän sulla ole jäänyt sitä, kun mulla taas olis sitä ruskeapohjaista autovelouria, niin voisin vaihtaa :D

  VastaaPoista