lauantai 29. lokakuuta 2011

Pupumetsätunika

Jos mummolat ovat mahtavia aarreaittoja, joista löytyy aina uusia ajan patinoimia aarteita, niin välillä omista kangaskätköistäkin voi löytyä unohtuneita aarteita. Tämä pupumetsä on juurikin sellainen. Esikoinen ei aikoinaan halunnut kankaasta itselleen mitään, koska kangas oli hänelle kuulemman liian vauvamaista.. No tänään, lähes vuosi myöhemmin, oli ääni kellossa muuttunut ja sama esikoiseni halusikin juuri siitä itselleen jotain.

Kauan on pitänyt jo testata Ottobren (4/2011) Dreamland tunikan kaavaa ja mukava kaava tuo olikin. Tosin (laiskuuksissani) jätin pääntieltä tänään halkion pois ja helmaan laitoin lisää pituutta. Kaveriksi oli tarkoitus tehdä kuvassa alla olevasta Royal-tuotteen keltaisesta joustofroteesta legginssit/housut, mutta sekään idea ei saanut tänään tuulta purjeisiin! Tunika menee kivasti farkkujenkin kanssa, joten käyköön olemassa olevat farkut tämän alaosasta!

Enemmän ilmettä tunikaan olisi ehdottomasti antanut malliin kuuluva halkio, joten sellaisen teen ehdottomasti seuraavaan versioon.
Yleensä teen pään- ja kädenteiden huolittelut kaksoisneulalla, mutta tänään päätin tässäkin asiassa laiskotella ja jätin kaksoisneulan neulatyynyyn. Ompeletteko aina nämä kanttaukset kaksoisneulalla vai näin yhdellä vain? Tietenkin peitetikkikoneen omaavat ompelevat sillä, mutta entä te, joilla peitetikkikonetta ei ole?


 

Muistutan vielä arvonnasta!! Palkintona 20e arvoinen lahjakortti Naperonuttuun ja lisäksi allekirjoittaneen ompelus, joka on edelleen hämärän peitossa! ;-) Osallistua voi tästä, tai sivussa olevasta arvontapalkista!

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva tunika ja kangas on ihana!

  VastaaPoista
 2. Ihana tunika! Minä tykkään tehdä kanttaukset myös näin mutta ei kestää käyttöä, pitäis olla joukuinen jousto-ommel muuten katkea lanka...

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista ja niinpä tietysti kewa, parempi varmasti tehdäkin jatkossa kaksoisneulalla! :)

  VastaaPoista
 4. Niin ihana tunika, ei sulla sattunut jäämään tuota kangasta ylimääräiseksi, voisin ostaa! ;) Minä teen nykyään oikeastaan aina kaksoisneulalla kanttaukset juuri sen takia, että nuo ei meinaa kestää käytössä niin hyvin. Onhan se ärsyttävää aina vaihdella kaksoisneulaa... :( Minä tein kans tuon Dreamland-tunikan ilman sitä halkiota, mutta kiva olis kyllä koittaa sen kanssakin. :)

  VastaaPoista
 5. Suvi, mulla jäi kyllä pätkä sitä kangasta, mutta mittailin, että saan siitä vielä 74-80senttisen yläosan värkättyä, joten en malta kyl myydä! :)

  VastaaPoista
 6. tää on kiva tunika, nuo resorit varsinkin on kivat :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis tunika! Minä teen välillä kaksoisneulalla, välillä en (riippuen, jaksanko vaihtaa neulaa)...

  VastaaPoista
 8. :) joo, tuon onkin niin ihana kangas, että kannattaa tuhota se loppuun asti :)

  VastaaPoista
 9. On kyllä nätti tunika! Tuota kangasta ei taida mistään enää löytyä? :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos palautteesta! ja Nanni, eipä niin taida löytyä mistään muualta kuin kangaskaappien kätköistä! ;)

  VastaaPoista