sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

PIF ja muutakin

 

Otin osaa jo vuosi sitten Sata ja yksi kasityotä -blogissa esitettyyn haasteeseen. Syystä tai toisesta haaste on ollut laittamatta eteenpäin pitkään, mutta tässä se nyt viimein tulee!

 

PIF-haaste, PIF also known as pay it forward exchangeIdeana on se, että kolme ekaa blogiin kommentoinutta saa jotakin itsetehyä 6kk aikana. Heidän pitää puolestaan antaa sama lupaus blogissaan, ja tehdä kolmelle heidän blogissaan kommentoineelle jotakin itse käsin. Kyse voi olla neulotusta, virkatusta, askarreltusta, ommellusta, piirretystä, maalatusta, värjätystä.. jne. Ei mitään suuria vaatimuksia ole, kunhan vain tekee jotain itse ja antaa hyvän kiertää :)


Tämä sama idea on kiertänyt aiemminkin eri blogeissa, eri nimillä ja säännöillä, mutta itse laitan haasteen matkaan samanlaisena kuin Sata ja yksi käsityötä-blogin Tanja eli säännöt suoraan sieltä kopioituna tässä alla:

  • Kaikki sunnuntaina 10.3.2013 klo 12.00 mennessä tätä postausta kommentoineet osallistuvat arvontaan, josta arvon kolme, joille teen 6 kk kuluessa jotakin käsin. En tiedä vielä mitä, miten, kuinka suurta tai koska, mutta viimeistään puolen vuoden päästä toimitan tuotoksen.
  • Kommentoimalla tätä päivitystä olet valmis laittamaan hyvän kiertämään kolmelle eteenpäin. Voit toteuttaa sen joko blogin kautta, tai vaikka ilmankin. Tutut ja naapuritkin varmasti ilahtuvat käsintekemistä lahjoista. (Naapureilta tosin ei voi vaatia hyvän kierrättämistä ja eteenpäin laittamista samalla tavoin kuin blogeissa..) Oma 6kk jaksosi voi alkaa vaikka siitä kun saat minulta oman lahjasi.


Anna hyvän kiertää kommentoimalla!Ompelutahtini on hidastunut töihin mentyäni, mutta jotain sentään on tullut ommeltua.


Naperonutun leijonaneuloksesta huppari koossa 134cm ja kaavana tässä Ottobren hupparikaava (tarkistelen numeron tarvittaessa). Hyvä kaava kyllä, hupun alareunaa hiukan muokkasin.Tämä traktorikangas on kyllä melkoisen ihanaa, hupparit koossa 104cm ja 116cm. Kaava niin ikään Ottobresta, mallia teltta, mutta ihan ok kuitenkin! Ihanan pirteä joustis on Naperonutusta.


Itse kokeilin ensimmäistä kertaa Ompeluelämää-ryhmässä suosittua "tissis-kaavaa" Kestovaippakaupan apilatrikoosta. Ihan kiva kyllä tuli tästä, täytynee ehkä tehdä kesäksi toinen myös.

2 kommenttia:

  1. Ihana idea! Ja ihana apilatissis.

    -sarianna

    VastaaPoista
  2. Kai mä nyt kommentoin ;) Ja ennen kaikkea kopioin haasteen.

    VastaaPoista