lauantai 26. tammikuuta 2013

Kaikenlaista


Heipä hei pitkästä aikaa!


Päivitelläänpä tännekin muutamia ompeluksia. Laiskuuksissani/kameran puuttuessa on jäänyt blogi hieman huonolle hoidolle viime aikoina, mutta nyt korjataan tilannetta edes hiukan!

Tilaamastani Majapuun salaisesta paketista löytyi muun muassa ankka- ja palloneulosta. Niistä piti tulla tyttärelle huppari, mutta tulikin äidille mekko. Kaavana Mamudesignin Kathryn, jota muokkailin reilusti matkan varrella.
Sovituskuva sekaisessa ompelukämpässä! Tykkään kyllä itse kovasti, vaikka lähimmäiset eivät olekaan yhtä innostuneita luomuksesta! ;-)
Viimeaikaisia ompeluksia ei nyt tänne tule kaikkia päivitettyä, osa on pyykissä ja osa kaapissa, mutta kuvataan nyt tämänhetkiset muksujen päältä ilman taustojen muokkailuja! :) Selian laulukalaa 98cm housuissa, kaavana Ottobren Saimi.Helikoptereita paidassa, koko 116cm, kangas Laihian Ahkeraliisasta, kaavana Ottobren Little lamb.Pari paitaa ekaluokkalaiselle. Vihreä runoratsu Selian trikoota, raksukoira Majapuun salaisesta paketista. Koko 134cm ja kaavana Ottobren Creative workshop 301.
Esittelyyn pääsee myös ihana, ystäväni tekemä pupu, jonka sain joululahjaksi. Mainioin yksityiskohdin varustettu pupu on valmistettu kierrätyskankaasta. Pupun etutaskusta löytyy sakset, kädestä neulatyyny......ja takataskusta lankarulla! :) Kerrassaan valloittava!

Jo joulukuussa sain haasteen Muistoja Mennyt-Mennyt-maasta ja muuta elämää -blogista, johon nyt viimeinkin vastaan ja kiitän haasteesta! :)

Kysymykset olivat seuraavanlaisia, vastaukseni jokaisen kysymyksen kohdalla.

1. Mikä on ensimmäinen käsityösi, jonka muistat?

-Jos ei ompelukuvia lasketa varsinaiseksi käsityöksi, niin varmaan punainen, huovasta tehty pussukka, jonka annoin tädille joululahjaksi!


2. Onko suvussasi käsityöihmisiä?

-On, harrastuksekseen moni neuloo ja virkkaa ja osa ompelee.


3. Millaisia käsitöitä teet?

-Pääasiassa lastenvaateompeluksia, joskus jopa aikuisten koossa!


4. Mitä kädentaitoja haluaisit oppia?

-Haluaisin oppia kutomaan (en tiedä onko kutoa oikea termi) kangaspuilla mattoja ja poppanoita. Tämän taidon aion opetella ehkä ensi kesänä! Lisäksi pitäisi opetella uudelleen unohtunut taito kutoa kantapää!

5. Onko jotain käsityön lajia, josta et pidä?

-Eipä tule mieleen mitään inhokkia!


6. Milloin kiinnostuit käsitöistä?

-Muutama vuosi sitten!


7. Onnistunein käsityösi?

-En osaa sanoa mitään tiettyä!


8. Pieleen mennein käsityösi?

-Ääk, ehkä eilinen paita itselle, jota muokkailin niin, että jää bloggaamatta! ;-)


9. Mielusin materiaali käsitöissäsi?

-Trikoo, joustis, velour, puuvilla..


10. Kuinka usein teet käsitöitä?

-Joka päivä, jos en muuta, niin ajatuksen tasolla suunnitelmia! :)


11. Kaukaisin paikka, josta olet hankkinut käsityömateriaaleja?

-En ole tainnut Ruotsia kauempaa hankkia.. Sisko on tuonut Ameriikasta jotain nappeja!Sitten vielä kuva Miau-kissasta loppukevennykseksi! :)

Ai niin, seuraavassa päivityksessä sitten toinen käsityöaiheinen haaste! Luvassa jotain kolmelle ensimmäiselle kommentoijalle! Mutta se siis seuraavassa päivityksessä vasta! :)

11 kommenttia:

 1. Ihana mekko itselle ja kivoja vaatteita lapsille. Pupu on tosi mainio!

  VastaaPoista
 2. Hep :D Hauska pupu - ja ihanat vaatteet <3

  VastaaPoista
 3. Aivan tosi hieno mekko ja tuo pupu on kyllä supersuloinen!

  VastaaPoista
 4. Mahtava mekko! Ja ihania muitakin ompeluksia =)

  VastaaPoista
 5. Huippu toi mekko! Onko helma tehty monesta palasta vai levennetty vaan sivuista? :)

  VastaaPoista
 6. Ihana mekko :) Mulla on itse asiassa vastaava tunika odottamassa tuolla valmistumistaan :D Tilasin sitä Majapuun uutta kissaneulosta ja tuota palloneulosta ja suunnittelin kissasta helmaa ja palloista yläosaa.

  VastaaPoista
 7. Oijoi tällä kertaa viimeinen kuva oli kyllä paras!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kommenteista kaikille!

  Nuksu, helma on vain levennetty sivuista, samantyyppinen kaava kuin oe:n tissis-kaava tämä.

  Mari, jään odottamaan sun tunikan valmistumista, mulla jäi kissat saamatta! Pitäisi näköjään aina olla niin äkkiä asialla, myytiin loppuun aika äkkiä!

  VastaaPoista
 9. Tosi ihana tuo mekko! Ja kaikki muutkin ompelukset toki. En ole koskaan tilannut Majapuulta mitään, vaikka ihan noutoetäisyydellä onkin... Nyt on varmaan pakko.

  VastaaPoista