lauantai 3. syyskuuta 2011

Kukkamekko vetoketjulla

Kukkamekko lilasta college-kankaasta joustofrotee aplikoinnein. Kangas on paikallisesta kangaskaupasta,  resori ja vetoketju eurokankaasta. Mekon koko on 86cm ja kaava on nasta liivimekko (Ottobre 4/2008) muokkailtuna.
Olen vain muutaman kerran laittanut vetoketjun trikoovaatteeseen ja tämän mekkosen tarkoituksena olikin toimia harjoittelukappaleena tuota varten. Tämän mallinen college-mekkohan ei puettavuuden kannalta olisi vetoketjua tietenkään välttämättä tarvinnut.

Eli ne muutamat vetoketjut mitä olen haalarihousuihin laittanut, eivät ole ihan nappisuorituksia olleet. Joko kangas on venynyt ja vanunut ja vetoketju kupruillut tai resorikanttaus on pitänyt vähintäänkin käsin neulan ja langan kanssa nikertää kiinni nurjalle vetoketjun alkamiskohdassa, kun koneommel on jumputtanut paikoillaan paksussa kohdassa.

Nyt kävin lukaisemassa Tosimummon ohjeistuksia haalarihousujen kohdalta ja heti onnistui paremmin. College-kankaaseen tuskin olisi kovikekangasta tarvinnut edes vetoketjun taakse laittaa, mutta laitoin kuitenkin.Hyvänä vinkkinä samaisessa haalari-ohjeistuksessa oli resorikaitaleen ompelemisesta vetoketjun yläpäässä. Ei tarvinnut enää koneen jumputtaa paikallaan resoria nurjalle kiinnitettäessä, kun ohjeistuksen mukaan laitoin paininjalan alle koroketta.

Nämä tällaiset asiat lienevät ammattilaisille aivan arkipäivää, mutta on todella mukavaa, että meitä itse-opetteleviakin monessa blogissa autetaan mukavien ohjeistuksien kera! :)


5 kommenttia:

 1. Nätti tunika ja vetoketjy niin siististi! Minäkin tykkän ohjeista ja olen niin kiitollinen että tietoa jaetaan!

  VastaaPoista
 2. Ihana tunika. Itsekin tykkään kovasti ohjeista ja onneksi on ihmisiä jotka jaksavat meille muille vinkkejään jakaa =)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana mekkonen! On tämä blogistania hieno paikka, kun hyviä ja selkeitä ohjeita löytyy monesta asiasta.

  VastaaPoista
 4. Kaunis! :)
  Mä en myöskään pidä vetskarien ompelusta, varsinkaan joustaviin kankaisiin, mutta kun onnistuu niin voi sitä iloa!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kaikille kommenteista! :)

  VastaaPoista