sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Aarteita 70-luvulta

Koska oma ompeluaika on nyt viikon ja toisenkin erittäin kortilla perheen iskän harrastaessa toisella puolella maapalloa, ajattelin jakaa kanssanne ompelusten sijasta muutaman ihanan aarteen, jotka löysin mummolan kätköistä!

Tanskalainen nuttu, 100%:sta akryylia ja yksivuotiaan koko. Harmi, että löysin vasta nyt. Olisi ehdottomasti aikoinaan päässyt tyttäreni käyttöön.


Nämä mekkoset ovat tätini tuotantoa, sijoittuvat ihan 70-luvun loppuun. Siskolikan kanssa nämä päällä on monet leikit tuolloin leikitty! Ihan mukava kuosi, kirppareilla ei ole ikinä vastaan tätä minulle tullut.Samaisen tädin ompelus on tämä seuraava kesä-asu. Muistan vastaavan mallisia olleen vanhempanakin, tämä noin yksivuotiaan kokoinen.Tässä aivan ihana kesäpuku ruudullisesta joustofroteesta! Ajattelin tämänkin olevan omatekoinen, mutta kulunut pesulappu todistaa sen olevan kuitenkin tehdastuotantoa. Lappu oli niin kulunut ettei siitä pystynyt mitään lukemaan. Joustofrotee on kuitenkin samantyyppistä ruutua mitä Lasten metsola myy tänä päivänä. Kanttaukset tässä punaisella vinonauhalla, kokolapussa säilynyt teksti 90.Sitten muutama essumekko. Näitä on säilynyt enemmänkin kuin nyt kuvissa. Oranssi "peppi-essu"  ja keltainen sydän-essu tehdastekoisia ja sininen näyttäisi olevan omatekoinen.

Velourinen potkupuku kirsikka-aplikoinnilla. Pesulapusta käy ilmi, että puku on Itävaltalaista tuotantoa.Keväällä Ottobretä selaillessani ja retrominishortseja katsoessani, mieleeni tulivat juurikin nämä shortsit! :) Kuminauha näistä puuttui vyötäröltä, mutta muuten hyvässä kunnossa. Mahtunevat 6-vuotiaalleni vielä ensikin kesänä.Tämä mekko saattaapi olla serkkutyttöjeni perintöä ja täten jo 60-luvun puolelta. Asuun kuului myös liivi samasta kuosista, mutta se näyttää aikojen saatossa hävinneen. Tämä pääseekin käyttöön jo huomenna eskarilaisen päälle.Ja käyttöön pääsee myös tämä! "Anttila-housuiksi" kutsutut lappuhaalarit, koko 90 ja suomalaista tuotantoa. Kuluneessa pesulapussa lukee ehkä Kaitila oy tai jotain sen tapaista. Anttila-housuiksi näitä lienee kutsuttu sen vuoksi että äitini oli ne Anttilan postimyynnistä tilannut veljelleni 70-luvun alussa.

T-paita myöskin70-luvulta, amerikan-serkkujen lahjoittama.

 Ja 60-luvun aarteita sitten ensi viikon aikana.. :)

8 kommenttia:

 1. no vau!!! erityisen söpöt ne puna-valkoiset mekot!!!!

  VastaaPoista
 2. Onpas kivoja, noita mummulan aarrekätköjä on hieno penkoa.

  VastaaPoista
 3. Ihania ihan kaikki, mutta erityisesti nuo Anttila-housut!

  VastaaPoista
 4. Ihana kun on tuollaisia valloittavia kätköjä, joita penkoa. Hienoja löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommenteista! Mummolan ullakot, ulkorakennukset ja varastot ovat kyllä mahtavia paikkoja.. aina löytyy jotain "uutta" vanhaa! :)

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on herkkuja!! Ihania mekkoja, puhumattakaan noista haalareista. <3

  VastaaPoista