lauantai 28. huhtikuuta 2012

Västäräkistä vähäsen..

Nyt on kevät!


Krookukset, sinivuokot ja kevätlinnunsilmä kukkivat, esikot ja sipulikukat kasvavat kohinalla.. Ihanaa aikaa! :D


Jotain on tullut ommeltuakin, vaikka blogia en olekaan ehtinyt päivitellä.


Selian runoratsuista hihattomia, minimekkoja prässeillä ja perusliivareita.
Omalle tytölle kesäksi yöpaita.


Kamalat hihat, mutta eivät haitanne yöaikaan! :)Muutama vauvanpeitto retrokankaista. Tyttöpeitossa vanu välissä, takana vaalea puuvilla.Katsokaa mikä kuosi! Ihana! Retropuuvillaa tämäkin, takana peitossa joustofrotee. Tästä pitää ommella muutama neuvolakortintasku myös!Tilkkulaatikot pursuvat tilkkuja.. niistä hernepusseja meille ja muille.. Tässä osa.Lapuan kankurien "hulluilta päiviltä" viime kesänä tarttui mukaan muutama pala pellavaa. Ne ovat olleet ompelutilani ylähyllyllä rullalla ja joka välissä tipahtaneet sieltä niskaani, kun jotain muuta hyllyltä olen tavoitellut.

Nyt sitten tipahtivat viimeisen kerran ja silppusin nekin hernepusseiksi, valmistui muutama kesän markkinoille.
Ja koska luultavasti blogini päivittely hidastunee entisestään kevään edetessä (eli minut löytää haravan varresta, ei tietokoneelta) laitan tähän poikkeuksellisesti myös keskeneräisiäkin! jo näytille.

Yksinkertaisia hellemekkoja, yläreuna rullapäärmätty ja kumilankarypytetty, niskaan solmittavat nauhat. Huom. helma päärmäämättä!! ;-)Ja näin iloisissa väreissä samoja mekkoja, vielä ilman niskaan sidottavia nauhoja!Sitten vielä tällaisia mekkoja, kaava sovellettu perusliivarista ja tässä siis ensimmäinen ja toinen koeversio. Sovituskuvia sitten vasta seuraavista, vaatii hieman vielä muokkaamista!

Ajatuksenani on jo pitkään ollut tällainen mekko tai haalarit kera rengaskiinnityksen. Näitä tapasi olla lapsuudessani, joten sieltä ajatus peräisin tähän(kin). Olkoon tämä vaikka sitten Pompannapin rengasmekko ja näitä valmistunee lisää jatkossa myös. Kankaat kierrätettyjä, vasemmalla retroverhoa ja oikealla polyesteriä vanhasta tantusta eli mekosta!Oikein hauskaa viikonloppua ja vappua kaikille!


Ja ps. odottelen yhä Tiialiinan ja ässän yhteydenottoa, te voititte arvonnassa! Jos yhteydenottoa ei kuulu viikon sisällä, niin arvon lahjakortin ja kirjapalkinnon uudelleen! 

15 kommenttia:

 1. Ihania ompelujuttuja!!! Vuorititko kokonaan sen mummomekon-kankaisen liivarin? Minulla on muutama ihanan kuvioinen kangaspala mutta jotenkin epämielyttävän tuntuinen, eipä ole ajatellutkaan että sen vois vuorittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on yläosa vain vuoritettu. Onhan se vähän kamalan tuntuista, mutta tuollaisessa mekossa lienee alla aina joku paita, ettei hiostava materiaali ole ihoa vasten. Toki itse olen pitänyt muksuna samaa materiaalia ihan ihoakin vasten! ;-)

   Mullakin on kasa mummojen mekkoja ja kyllä mä ajattelin niistäkin jotain tehdä! :)

   Poista
 2. Jopas sitä on ommeltu!!! Ihania retrokankaita ja kivoja juttuja! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo mekot, tyttö näki ne tässä ja alko vaatimaan samanlaisia.. Täytynee ottaa työn alle :)

  Ootko käynyt usein markkinoilla? Onko millasta ts liikkuuko tavara ?
  Kysely-ikä = paras ikä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuules, aika noviisi olen (ainakin vielä) markkinoiden suhteen.. Joulukaupalla paikallisesti olen ompeluksia myynyt, vielä en ole ehtinyt muualle.. :)

   Kesällä on ohjelmassa mukava toritapahtuma sellaisella torilla, jossa "muutama" ihminen saattaa liikkua.. ;-) (häjyt pirot)

   Poista
 4. Wau! Sulla on hurja tahti! Ihania juttuja :) Erityisesti tykästyin hauskoihin rengasmekkoihin! Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vain, joskus ehtii enemmän ja joskus vähemmän.. :)

   Poista
 5. Kivan värikkäitä kesämekkoja ja retrot <3

  VastaaPoista
 6. Ihania ompeluksia! Nuo rengasmekot on ihan huippuja (olin kokonaan unohtanut, vaikka toki minullakin sellaisia lapsena oli...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne on kyllä kivoja, nyt kun vielä löysin viimein metallisia kivoja renkaitakin.. :) Niitä sitten tulevissa..

   Poista
 7. Ihania ompeluita! Hellemekot ovat herkullisia ja tuommoista prässihamosta tekisi mieli kokeilla. Ja kevät on ihanaa, koko ajan tekee mieli kiertää pihaa, että olisiko jostain noussut jotain uutta :-).

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Prässihamosenkin idea on lapsuudesta, itsellä oli aikoinaan joku polyesteri-versio.. Ja näin se juuri on, puutarhassa tapahtuu nyt koko ajan! :)

  VastaaPoista
 9. Nättejä mekkoja! Tuo runoratsukin on tosi nättiä, oijoi...Pitää kommentoida näin mattimyöhäisenä, kun on menneet nämä postaukset aivan ohi :)

  VastaaPoista