lauantai 20. elokuuta 2011

60-luvun puolelta

Löysin kesällä mummolan aarrekätköistä serkkutyttöjeni vanhan vihreän mekon, jota itsekin käytin paljon lapsena. Mekkoja oli kaksi, sininen ja vihreä, mutta näköjään vain tämä oli säästynyt. Serkkutyttöni ovat syntyneet 60-luvun puolivälissä, joten mekkoa on pidetty todennäköisesti ihan 60-luvun lopussa tai vuosikymmenen vaihtuessa 70-lukuun.

Joka tapauksessa AIVAN IHANA ja juuri oman esikoiseni kokoa. Itse muistan lapsuudestani sen, että mekko oli kiva pukea päälle ja rengasvetoketju oli mielestäni mukava juttu.


Tykästyin taas mekkoon niin, että ajattelin tehdä omankin version tai versioita. Ensimmäisestä omasta koeversiosta tein hieman lyhyemmän. Kangas on 60-luvun lakanakangasta, ainakin kirpparimyyjä näin minulle todisteli joskus.Rengasvetoketjun puuttuessa laitoin vetoketjuun kiinni vanulla täytetyn kangaspyörylän.


Kaula-aukkoa muokkasin myös hieman, alkuperäisessä kaula-aukon leikkaus menee mielestäni liika alas.Poseerauskuvissa ensin alkuperäinen mekko...


Ja sitten oma versioni. Seuraavasta tulee sitten pidempi, tämän leikkasin itseasiassa vahingossa liika lyhyeksi. Mutta menee ihan hyvin näinkin legginssien kanssa!Kuvauksiin änkesi mukaan myös kuopus..

9 kommenttia:

 1. Onpa ihania, sekä uusi että vanha! =)

  VastaaPoista
 2. Vastavierailulla olen ja lukijaksi jään. Ihania mekkoja molemmat!

  VastaaPoista
 3. Tykkään uudesta ja vanhasta mekosta, sopivat tytöllesi hienosti. Lisäsin blogisi blogilistaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista!! :)

  VastaaPoista
 5. Onpas ihana mekko ja siisn mekot!! Tosi ihana löytö ja sopii tytöllesi hyvin!

  VastaaPoista
 6. ihania löytöjä. Kivan näköinen tyttösi päällä! Vastavierailulla ja lukijaksi jään. :)

  VastaaPoista
 7. Todistettavasti vihreää mekkoa on käytetty vuonna 1973. On ollut allekirjoittaneella 2-luokan luokkakuvassa!

  VastaaPoista
 8. Hauskaa Jaana! :) Kiitos tästä tiedosta!

  VastaaPoista